Volledig scherm
Zwerfafval. © Tom Tacken / BD

Nederland Schoon inspecteert avondvierdaagsen Dieren, Rheden en Velp

DIEREN - De avondvierdaagsen van Dieren en Rheden, die maandagavond begonnen zijn, krijgen deze week op een onbekend moment bezoek van de stichting Nederland Schoon. Medewerkers van de stichting controleren of op de route na passage van de lopers afval is achtergebleven.

De beide avondvierdaagsen hebben zichzelf voor deze inspectie opgegeven. De actie is op touw gezet door de Koninklijke Nederlandse Wandel Unie en Nederland Schoon, de landelijke organisatie die zich bezig houdt met de bestrijding van zwerfafval. Deze  instanties vragen aandacht voor het vuil dat veel avondvierdaagsen in het landschap achterlaten. Daar moet een einde aan komen. In totaal doen  170 avondvierdaagsen mee aan de actie. 

Schaarsbergen

Ook de avondvierdaagsen van Velp (5 tot en met 8 juni) en van Doesburg (12 tot en met 15 juni) laten zich inspecteren door Nederland Schoon. De avondvierdaagse van Schaarsbergen, de enige Arnhemse avondvierdaagse die geregistreerd staat bij de Koninklijke Nederlandse Wandel Unie, doet niet mee aan de actie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.