Volledig scherm
Gemeentehuis van Rheden. © Marc Pluim

Nieuwe adviesraad voor sociaal domein in Rheden en Rozendaal

DE STEEG/ ROZENDAAL - Een nieuwe adviesraad moet de gemeenten Rheden en Rozendaal gaan adviseren over maatschappelijke ondersteuning (Wmo), jeugdzorg en hulp aan mensen zonder baan. Naast deze raad komt een ‘werkgroep inwonerbetrokkenheid’, die voor het contact zorgt met de (deels kwetsbare) mensen om wie het gaat.

De nieuwe adviesraad komt in de plaats van de oude Adviesraad Sociaal Domein Rheden-Rozendaal, die in december 2017 is afgetreden. De raad kreeg het verwijt onvoldoende contact te onderhouden met de doelgroepen waarop de adviezen betrekking hadden en te veel vanuit een ivoren toren te werken.

Twee organen

Daarom willen de beide gemeenten nu twee organen oprichten: een nieuwe adviesraad én een werkgroep die het contact met de doelgroepen garandeert. Als de adviesraad het nodig vindt, kan hij ook nog andere werkgroepen oprichten om zich te laten ondersteunen. 

Nieuw is ook dat bij de gemeente een ambtelijk secretaris wordt vrijgemaakt om zowel de adviesraad als de werkgroep te ondersteunen. Deze treedt op als verbindende schakel, zonder zelf stemrecht te hebben.

Wie zitting nemen in beide organen, is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.