Volledig scherm
© Martin de Jongh

Nieuwe verdachten Posbankmoord waren eerder in beeld als getuigen

ARNHEM - De twee verdachten van de Posbankmoord Frank S. uit Boekel en Souris R. uit Veghel zijn vlak na de moord op Alex Wiegmink al in beeld geweest bij de politie. Ze zijn destijds zelfs gehoord. Niet als verdachten, maar als getuigen.

Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de twee in het begin van het onderzoek al op de radar van de politie was. „Ik kan niet zeggen hoe zij als getuigen in beeld kwamen. Dat was destijds en ook nu onderdeel van het onderzoek”, zegt de woordvoerder.

Beslissing
De Raadkamer zal donderdag beslissen of de voorlopige hechtenis van Souris R. en Frank S. met maximum negentig dagen wordt verlengd. Ook zal de Raadkamer een besluit nemen over de beperkende maatregelen. De twee Brabantse verdachten hebben de afgelopen twee weken afgezonderd van de buitenwereld vast gezeten. Zij hadden geen televisie, radio of kranten en mochten geen familie of vrienden, maar slechts hun advocaat ontvangen.

Coldcaseteam
Verdachte Frank S. meldde zich twee weken geleden bij het politiebureau in Uden na een uitzending van Opsporing Verzocht over de moordzaak van Alex Wiegmink uit Drempt, ook wel bekend als de Posbankmoord. Een coldcaseteam van de politie Oost-Nederland had het onderzoek naar de moord op 20 januari 2003 opgepakt. Dat team arresteerde enkele uren later de tweede verdachte.

Zwijgen
Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of beide mannen een bekentenis hebben afgelegd. Ook over het motief zwijgt de aanklager. „Maar in de verklaringen tot nu toe wordt het beeld bevestigd dat Wiegmink zelf onschuldig was”, aldus een woordvoerder.

Tips
De uitzending van Opsporing Verzocht van twee weken geleden hebben veertig tips opgeleverd. Deze tips hebben, volgens het OM niet tot andere inzichten geleid. Over de inhoud van de tips worden geen mededelingen gedaan.

Arnhem e.o.