Volledig scherm
Snoeiwerkzaamheden langs de Middachterallee bij De Steeg in 2015. Toen bleken negen beuken ziek te zijn. © Gerard Burgers

Onveilige beukenlaan langs Middachterallee wordt in allerijl gesnoeid

DE STEEG/ ELLECOM - De beukenlaan tussen De Steeg en Ellecom is zo onveilig dat de bomen de komende vijf weken in allerijl moeten worden gesnoeid. Veel bomen hebben dode of aangetaste takken, bleek uit een boomveiligheidsonderzoek dat begin deze maand werd uitgevoerd.

De resultaten van dat onderzoek waren zo alarmerend dat besloten is direct met snoeien te beginnen. Daarvoor is de planning aangepast.

Oorzaak van de problemen is mogelijk een schimmel, meldt de gemeente Rheden. Afgebroken takken worden nog nader onderzocht.

Over de staat van de beuken langs de Middachterallee waren al langer zorgen. Daarom is al enkele jaren geleden besloten regelmatig zogenoemde boomveiligheidscontroles te laten doen. Rheden streeft ernaar het karakteristieke beeld van de beukenlaan te behouden.

Tijdens de werkzaamheden wordt de maximumsnelheid op de weg tijdelijk verlaagd tot dertig kilometer per uur. Verkeer moet bovendien rekening houden met een rijdende afzetting. Het fietspad langs de Middachterallee is slechts aan één kant te gebruiken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Aangifte na ‘schandalige actie’ van jonge vandalen op het spoor bij Velp
    VIDEO

    Aangifte na ‘schandali­ge actie’ van jonge vandalen op het spoor bij Velp

    VELP - ProRail en NS doen aangifte bij de politie nadat een trein maandagavond op een gipsblok reed dat op het spoor was gelegd bij Velp. Ook moeten de daders mogelijk opdraaien voor de schade. Dat meldt de spoorbeheerder vanochtend. President-directeur Pier Eringa van ProRail spreekt van een ‘schandalige actie’. De politie heeft dezelfde avond nog twee minderjarige jongens uit Arnhem en Velp als verdachten aangehouden.

Arnhem e.o.