Volledig scherm
Ook in de gemeente Rheden en Rozendaal gaan brievenbussen verdwijnen. © Flip Franssen

Ook brievenbussen weg in Rheden en Rozendaal

RHEDEN/ROZENDAAL Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal gaan brievenbussen verdwijnen. In Rheden gaan er 18 weg, in Rozendaal twee. Opvallend is wel dat er in de gemeenten Rheden ook twee bijkomen: in Velp en Laag-Soeren.

PostNL gaat op grote schaal brievenbussen opruimen.  Vorige maand werd al bekend dat in Arnhem 44 brievenbussen verdwijnen. De reden laat zich raden: er wordt steeds minder post verstuurd. De veranderingen in het netwerk van brievenbussen wordt in juni uitgevoerd. 

Afstandseis

Bij het vaststellen van de te verwijderen bussen wordt rekening gehouden met de afstandseis die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO en Unie KBO de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. 

De volgende bussen verdwijnen. In Dieren: Roodborstlaan 1, Meidoornlaan 47, Burgemeester Bloemersstraat 1, Zilverakkerweg 83, Hogestraat 12. In Ellecom: Binnenweg 43A. In Laag-Soeren: Harderwijkerweg 25, Laag-Cruyshoevelaan 22. In Rheden: Arnhemsestraatweg 20, Worth Rhedenseweg 2, Rheden, Rozenbos 2, Oranjeweg 90. In Velp: Hogeweg 20Zaalboslaan 12. In Rozendaal: Hertog van Gelrestraat 27, Rosendaalselaan 16A. De nieuwe brievenbus in Laag-Soeren komt aan de Professor Huetlaan 2, in Velp aan de IJsselstraat 1. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.