Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Jean Kreunen in het toekomstig museum Velp. © Rolf Hensel

Oorlogsmuseum in Velp is een regelrechte hit: mensen staan in de rij om spullen te brengen

VELP - De voorbereidingen voor het tijdelijke oorlogsmuseum van de gemeente Rheden in Velp zijn in volle gang. De belangstelling is overweldigend.

Volledig scherm
Dit bordje maakt deel uit van de collectie van het nationaal oorlogsmuseum in Overloon. Voor het Velpse museum wordt een exacte kopie gemaakt. © Oorlogsmuseum Overloon Hensel

Jean Kreunen wist niet wat hij zag. Op de drie inzameldagen van oorlogsvoorwerpen en oorlogsherinneringen stonden er soms rijen tot buiten de deur. De belangstelling om bij de dragen aan het tijdelijke oorlogsmuseum van de gemeente Rheden is overweldigend. 

Niet dat Kreunen (56) niks gewend is. In zijn eigen oorlogsmuseum in het Achterhoekse Hengelo trok hij in de loop der jaren 50.000 bezoekers. Inmiddels vergaapt zich een veelvoud daarvan aan zijn collectie militaria en oorlogsrelikwieën, die hij na de sluiting van zijn museum in 2015 heeft overgebracht naar het nationaal oorlogsmuseum in Overloon.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.