Eva Oosterwegel woont in een duurzame woning, die zij openstelt voor belangstellend publiek, op de foto haar man Sicco Boetzelaer en dochter Tamar.
Volledig scherm
PREMIUM
Eva Oosterwegel woont in een duurzame woning, die zij openstelt voor belangstellend publiek, op de foto haar man Sicco Boetzelaer en dochter Tamar. © Erik van 't Hullenaar

Op bezoek bij koplopers duurzame huizen in Rheden en Velp

VELP/ RHEDEN - Je huis verduurzamen? Neem eens een kijkje bij mensen die al wat stappen hebben gezet. Dat is de gedachte achter de landelijke Duurzame Huizen Route. Zaterdag stelden ook enkele inwoners van de gemeente Rheden hun woning open. 

Simon van der Heide en Cecile van Oppen wonen nog geen jaar in hun ruime hoekwoning uit 1955 aan de Beekhuizenseweg in Velp. Een modelwoning qua duurzaamheid. Voordat het stel erin trok werd er een jaar verduurzaamd. 

,,We hebben het gedaan uit bezorgdheid over de toekomst. De wereld moet leefbaar blijven voor onze kinderen en kleinkinderen”, verklaart Van Oppen.

 Trots is een van de redenen waarom ze meedoen aan deze Duurzame Huizen Route. ,,En we willen onze ervaring en kennis delen met mensen die plannen hebben.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.