Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de beschoten woning in de Velpse Waterstraat. De brandweer zorgt voor extra verlichting. © DG © DG

Opnieuw arrestatie voor schietpartij in Velp: 54-jarige Arnhemse opgepakt

UPDATEVELP - Een 54-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagochtend aangehouden in het kader van betrokkenheid bij de schietpartij op een woning in aan de Waterstraat in Velp in november vorig jaar.

De aanhouding komt twee dagen na de arrestatie van de derde verdachte. Dinsdagochtend werd een 51-jarige vrouw uit Didam opgepakt door de politie. Vorig jaar werden twee mannen gearresteerd: een 52-jarige man uit Didam en een man uit Warnsveld (39). Het aantal aangehouden verdachten komt daarmee op vier.

De politie meldde dinsdag dat de zaak na de eerdere twee aanhoudingen ‘niet rond’ was en dat het onderzoek naar de schietpartij op 25 november jongstleden werd voortgezet. Dat leidde dinsdag tot de derde arrestatie.

Meerdere schoten

Dat het op 25 november om een gerichte aanslag ging, lijkt wel vast te staan. Ter hoogte van het rijtjeshuis aan de Waterstraat stapte een man uit een auto. Hij richtte zijn vuurwapen op de voordeur en vuurde daar enkele keren op. Twee schoten gingen door de ruit van de voordeur, één raakte het houtwerk. Hoeveel schoten er exact zijn afgevuurd is nog onbekend. Sommige buurtbewoners hadden het over vijf schoten.

In de woning waren op het moment drie mensen aanwezig: de bewoner en nog twee mensen.

Arnhem e.o.