Volledig scherm
© Roland Heitink

Overvaller tankstation Velp aangehouden met getrokken pistolen

VELP - Een overvaller van het Esso Tankstation aan de Zutphensestraatweg in Velp is zondagavond door agenten met getrokken pistolen overmeesterd. De overvaller werd ongeveer een uur nadat hij met verbaal geweld geld meenam van het tankstation aangehouden in een pizzeria aan de President Kennedylaan. Het zou gaan om een man van ongeveer 25 jaar.

Hoeveel de man heeft buitgemaakt is niet bekend, maar bij zijn aanhouding had hij een gedeelte van de buit nog op zak.

Tip
De politie zette na de overval een zoekactie op touw en kon de man uiteindelijk na een tip aanhouden. Dat gebeurde met getrokken pistolen en kogelwerende vesten aan. De man is naar het politiebureau gebracht.

Vuurwapen
Eerder werd gemeld dat de overvaller een vuurwapen zou hebben, of iets dat daar op lijkt. Dat heeft de politie later gecorrigeerd. „Dat is niet gezien, dus dat weten we gewoon niet", aldus een politiewoordvoerder.

Bij de overval raakte niemand gewond.

Geschrokken
M. Ali, uitbater van de pizzeria bevestigt het signalement dat de politie gaf en is geschrokken door de aanhouding in zijn zaak. „Hij bestelde een broodje en drinken en ging zitten", zegt hij. „Ik vroeg hem of hij hier uit de buurt kwam, maakte een praatje met hem." Terwijl hij de bestelling klaarmaakt hoort hij sirenes. „Ze reden voorbij. Maar een minuut later stonden er politiemensen met hun pistool in hun hand te schreeuwen. Ze hadden hun pistool op de man gericht en schreeuwden dat hij moest gaan liggen".

Reputatieschade
Ali is bang dat de actie reputatieschade oplevert voor zijn pizzeria.Hij heeft de zaak, die voorheen niet goed bekend stond, nu vier maanden. „Ik probeer het zo goed te doen. Ik ben heel erg geschrokken, weet nog niet goed wat mij is overkomen."

Volledig scherm
Politie-agenten met kogelwerende vesten houden de verdachte van een overval aan in Velp. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Arnhem e.o.