Volledig scherm
Wethouder Dorus Klomberg bij zijn auto in de nieuwe parkeergarage van Dieren. Hij heeft de garage zojuist geopend. © Gerard Burgers

Parkeergarage bij station Dieren is open voor publiek

DIEREN - Wethouder Dorus Klomberg (D66) heeft maandagochtend de nieuwe parkeergarage geopend bij het station van Dieren. Hij deed dat door met zijn eigen auto de parkeergarage binnen te rijden.

De eerste echte parkeerders kwamen nauwelijks vijftig minuten laten. Tien minuten voor de garage openging voor het publiek, reden André en Marjo Weel uit Dieren naar binnen. ,,Uit nieuwsgierigheid", vertelt Marjo Weel. ,,We reden in de buurt en dachten: we gaan eens kijken of we er al in kunnen. Zijn we de eersten? Wat leuk."

Parkeerdruk

De parkeergarage is gebouwd om de parkeerdruk in de wijken rondom station Dieren te reduceren. Dieren is een intercitystation aan de lijn Zwolle-Roosendaal en is voor veel bewoners van de Achterhoek en de Veluwe het startpunt van hun reis. 

De entree tot de parkeergarage aan de Harderwijkerweg wordt geregeld door verkeerslichten. Deze zijn in de afgelopen dagen gemonteerd. De lichten, die verbonden zijn met de spoorwegovergang, regelen ook de passage van het verkeer over de spoorwegovergang op de Harderwijkerweg.

Tunnelbak

De parkeergarage is een onderdeel van het project Traverse Dieren, dat een betere doorstroming door Dieren beoogt. Vorige week werd al de open tunnelbak door het dorp in gebruik genomen. Vanaf september wordt gewerkt aan de bouw van een tunnel onder het spoor door op de Kanaalweg.

Volledig scherm
André en Marjo Weel uit Dieren waren de eerste gebruikers van de nieuwe parkeergarage in hun dorp. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.