Paul van Loon presenteert twee nieuwe wolvenboeken in Rheden

VideoRHEDEN - Kinderboekenschrijver Paul van Loon heeft deze woensdag in Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden ‘Dolfje ontvoerd’, het 21ste avontuur van Dolfje Weerwolfje, gepresenteerd. 

Het gehoor bestond uit jongens en meisjes van groep 6 van de Velpse basisschool De Arnhorst.
Volledig scherm
Het gehoor bestond uit jongens en meisjes van groep 6 van de Velpse basisschool De Arnhorst. © DG

Daarnaast werd ook nog een tweede boek, ook van de hand van Van Loon, ten doop gehouden. Speciaal voor OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, schreef de bekende auteur nog een ánder sprookje over de wolf. Dit spannende sprookje vormt, samen met veel weetjes over de wolf, het wolvenboekje. 

Met het wolvenboekje wil OERRR kinderen van jongs af aan laten zien dat de wolf een prachtig dier is en geen beest om bang voor te zijn. Het wolvenboekje wordt verspreid in een oplage van 100.000 exemplaren.

Aanleiding is de terugkeer van de wolf in Nederland

Aanleiding voor het wolvenboekje is de terugkeer, na ruim 150 jaar afwezigheid, van de wolf in Nederland. De wolf is gesignaleerd op de Veluwe, waar naar verluidt een wolvenstel ook al jongen heeft gekregen.  

Wolvenboswachter Ruben Vermeer van Natuurmonumenten opende iets voor het middaguur de boekenpresentatie, waarna Paul van Loon uit beide boeken passages voordroeg. Het gehoor bestond uit jongens en meisjes van groep 6 van de Velpse basisschool De Arnhorst. De bijeenkomst werd afgesloten met het stellen van vragen aan de twee hoofdrolspelers en een speciale wolvenexcursie.

Naast Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje zit wolvenboswachter Ruben Vermeer (rechts).
Volledig scherm
Naast Paul van Loon en Dolfje Weerwolfje zit wolvenboswachter Ruben Vermeer (rechts). © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.