Een pinholefoto van de turnhal in Ellecom.
Volledig scherm
PREMIUM
Een pinholefoto van de turnhal in Ellecom. © Carel Lanters/Aracelly Scheper

Pinholefoto's geven blik op naargeestigheid SS-turnhal Ellecom

ELLECOM/RHEDEN - De Arnhemse kunstenaars Aracelly Scheper en Carel Lanters hebben met een pinholecamera foto's gemaakt van de in de oorlog voor de Nederlandse SS gebouwde turnhal in De Steeg. De foto's tonen in hun onvolmaaktheid een plek die sinister lijkt. Misschien juist wel door die onvolmaaktheid. Schilferige wanden, grauwe vloeren, aarzelend licht. Hier moet iets ergs gebeurd zijn.

Aracelly Scheper en Carel Lanters knikken bevestigd. De ruimte die zij op de niet zo erg gevoelige plaat hebben vastgelegd, is de in de oorlog voor de Nederlandse SS gebouwde turnhal in Ellecom. Gevangen gehouden Joden hebben grondwerk verricht op het terrein. Hier hebben Hitlers meest enthousiaste Nederlandse supporters aan de rekstok gehangen en over de bok gesprongen.

Quote

Het resultaat zijn foto's die zelf uit het verleden lijken te komen. Ze roepen als het ware op wat zich hier heeft afgespeeld

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.