Steenfabriek De Groot in Velp.
Volledig scherm
Steenfabriek De Groot in Velp. © Gerard Burgers

Plan voor nieuwe steenfabriek op terrein De Groot

VELP - Een nieuwe, energieneutrale steenfabriek moet het terrein van steenfabriek De Groot in de Velpse uiterwaarden weer tot leven wekken. Dit is het plan van OmRo Vastgoed Velp BV, de eigenaar van het terrein. De gemeente Rheden is niet blij met het plan. 

7 reacties

 • m Uittenbosch

  3 jaar geleden
  Kansloos plan. De Groot is indertijd uitgekocht door de gezamenlijke andere baksteenfabrikanten en toen is in een kettingbeding voor de terreineigenaar vastgelegd dat er op het terrein nooit meer een steenfabriek gevestigd zou mogen worden.
 • R. Fluit

  3 jaar geleden
  Net er naast is men bezig om een mooi natuurpark te maken. Deze week zag ik er nog lepelaars. Als we na 35 weer bakstenen gaan maken zijn al die miljoenen weggegooid geld. Waarom koopt de provincie dit terrein niet? Er is immers geld genoeg mbt NUON-gelden. Of laat Natuurmonumenten haar werk afmaken. We willen vossen en hertjes, geen bakstenen (worden al gemaakt in Westervoort).
 • Wim

  3 jaar geleden
  Maffioos plan van OmRo Vastgoed. Ronald Haverkamp knikt waarschijnlijk mee, prijs opvoeren want oh oh die belangrijke steenfabriek die al 35 jaar stil staat die moet nu gaan draaien. Of anders wel de Rota erin (plan 2) of anders ... alsnog verkopen aan Natuurmonumenten. Oh, wat aardig van de lokale maffia. Erg doorzichtig en daarom niet minder crimineel.
 • OVreiziger

  3 jaar geleden
  Het terrein heeft nog de bedrijvenbestemming. Als je het als gemeente beslist niet wilt dat er nieuwe bedrijvigheid komt, moet je het terrein zelf kopen.
 • Harry

  3 jaar geleden
  Het huidige terrein van de steenfabriek ligt er troosteloos bij, een nieuwe en meer milieuvriendelijke fabriek is dan geen slecht idee. Bakstenen zullen voorlopig toch wel nodig zijn.