Volledig scherm
Een archieffoto uit 2006 van jonge bezoekers in het Dierense speelgoedmuseum TV Toys.

Plan voor woningen achter TV Toys op losse schroeven

DIEREN - De bouw van acht woningen achter het voormalige speelgoedmuseum TV Toys in Dieren gaat misschien niet door. De gemeente betwijfelt of hier gebouwd moet worden. De vestiging van negen appartementen in het gebouw zelf gaat wel door.

Achter TV Toys (de voormalige Wilhelminaschool aan de Wilhelminaweg) zouden negen energieneutrale woningen komen. De Nijmeegse projectontwikkelaar QPD is al twee jaar bezig met de voorbereiding van het project. ,,Wij zijn totaal overvallen door het bericht dat de gemeente er misschien vanaf wil zien”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Tijd

Rheden is 'door het verstrijken van de tijd' over de bouw gaan twijfelen, laat een woordvoerder weten. ,,Dan kunnen nieuwe inzichten ontstaan.” De gemeente gaat zich nu eerst nog eens diepgaand beraden op de gewenste invulling voor het terrein. De buurt mag daaraan meedoen. ,,Niet dat we protesten gehoord hebben over de huidige plannen. Maar de buurt heeft zijn zegje nog niet kunnen doen.”

De bouw van negen appartementen in het voormalige museumgebouw zelf gaat daarentegen wel door. Initiatiefnemer hiervan is de Beuningse projectontwikkelaar Marcel Vermeer. Het gebouw wordt niet afgebroken. Het plan komt eind dit jaar in de inspraak. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.