Rondom de op- en afritten van snelweg A348, zoals hier bij Velp (terrein De Groot) liggen kansen voor de plaatsing van zonnepanelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rondom de op- en afritten van snelweg A348, zoals hier bij Velp (terrein De Groot) liggen kansen voor de plaatsing van zonnepanelen. © Marc Pluim

Plan voor zonnevelden langs snelweg A348 moet leiden tot CO2-besparing van 15.000 ton

DE STEEG - Bij de op- en afritten van snelweg A348 moeten zonneparken komen. Dat is het plan van vijf inwonersgroepen uit de gemeente Rheden. Zij haken aan bij het voornemen van de provincie om van de A348 de meest duurzame snelweg van Nederland te maken. Ook de dijk van bedrijventerrein De Beemd in Velp is volgens hen geschikt.

2 reacties

 • Nicky Jansen

  1 maand geleden
  Is al bekend welk bedrijf er een datacenter naast plaatsen? Hopelijk zijn de bewoners/gemeente hier slimmer dan in andere delen van het land.
 • John Bluhmen

  1 maand geleden
  Wat een idioterie! Die rekenmodellen zijn allang achterhaald en over 10 jaar rijdt Nederland electrisch.
 1. Boor gaat tien meter de grond in om Ellecomse kinderen met water te kunnen laten kliederen

  Boor gaat tien meter de grond in om Ellecomse kinderen met water te kunnen laten kliederen

  ELLECOM - De grond begint te trillen, Ellecom schudt op zijn grondvesten. Het is vrijdagochtend en Daniël Julius en Luuk Eijkelkamp van het Giesbeekse bedrijf Royal Eijkelkamp zijn zojuist begonnen met het boren van een tien meter diepe bron aan de rand van het het Bosje Mees in het hart van Ellecom. Bovenop de bron komt een handpomp, zodat de kinderen van het dorp hier in de nabije toekomst naar hartelust met water kunnen kliederen.
 1. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

 2. Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop
  Play

  Auto rechtdoor over rotonde, eindigt op de kop

Arnhem e.o.