De opening van het plein bij station Dieren. een waterjuffer (een ‘hoge juffer') brengt het naambord Hoge Juffer naar de passerelle.
Volledig scherm
De opening van het plein bij station Dieren. een waterjuffer (een ‘hoge juffer') brengt het naambord Hoge Juffer naar de passerelle. © Piet Venhuizen

Plein bij station Dieren geopend met buurtfeest

DIEREN - Het nieuwe plein aan de noordkant van station Dieren is zaterdagmiddag officieel in gebruik genomen met een buurtfeest. Hoogtepunt van de bijeenkomst was het bevestigen van de naam 'Hoge Juffer’ op de passerelle die van het plein naar het station leidt. 

De naam Hoge Juffer refereert aan de naam Lange Juffer, het bekende wandel- en fietspad dat in de buurt van Dieren over de Veluwezoom loopt. ,,Vanaf de Hoge Juffer kun je nu naar de Lange Juffer kijken", zei wethouder Dorus Klomberg in zijn toespraakje. Bij de officiële handeling was ook een op stelten rondlopende reuzenlibelle aanwezig; ook een hoge juffer. Voor de buurtbewoners die erbij waren was er koffie en een ijsje.

Plein maakt deel uit van project Traverse Dieren

Het nieuwe noordplein bij station Dieren maakt deel uit van het verkeersproject Traverse Dieren. In het verleden stond dit noordelijk gebied vol auto's. Door de bouw van een parkeergarage bij het station is hieraan een einde gekomen. Op het plein mag niet geparkeerd worden; auto's mogen er alleen op om reizigers af te zetten bij het station of op te halen.

Buurtfeest bij gelegenheid van de opening van het nieuwe plein.
Volledig scherm
Buurtfeest bij gelegenheid van de opening van het nieuwe plein. © Piet Venhuizen

Aan de zuidkant van het station is ook een plein, maar dat is al ongeveer een jaar in gebruik. Het dienst als busplein. Het zuidplein ligt bovenop de verkeerstunnel, die het hart uitmaakt van Traverse Dieren. 

Wethouder Dorus Klomberg (D66) spreekt de aanwezigen toe.
Volledig scherm
Wethouder Dorus Klomberg (D66) spreekt de aanwezigen toe. © Piet Venhuizen
De plank met de naam wordt geplaatst op de passerelle (de hoge brug die leidt van het plein naar het station).
Volledig scherm
De plank met de naam wordt geplaatst op de passerelle (de hoge brug die leidt van het plein naar het station). © Piet Venhuizen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.