Volledig scherm
politie stock © ANP

Politie neemt dure auto's, chalets en hotel in beslag in groot witwasonderzoek, man uit Velp (42) opgepakt

VELP - Een 42-jarige man uit Velp is maandagochtend samen met drie anderen opgepakt op verdenking van witwassen. In het grote witwasonderzoek namen agenten achttien exclusieve auto's en oldtimers, twee chalets en een Duits hotel in beslag. 

Meerdere mensen viel het op dat de man uit het Gelderse Velp nogal dure spullen had en buitensporige uitgaven deed. Zij tipten daarom de politie. De man had geen werk en geen loterij gewonnen, dus het was volgens de politie niet te verklaren hoe hij de auto's en het hotel had kunnen betalen. Samen met de financiële recherche startte de politie een onderzoek. Ook een 41-jarige vrouw uit Zevenaar, en een 45-jarige en 31-jarige man uit Brummen zijn daarbij opgepakt. 

Katvanger

Om te verhullen dat de Velpenaar aan illegale activiteiten deed, maakte de verdachte vermoedelijk gebruik van zogeheten katvangers.  Een katvanger is iemand die één of meer voertuigen of bedrijven op zijn naam heeft, terwijl hij of zij geen eigenaar of houder is van het voertuig of bedrijf. 

Tijdens het onderzoek heeft de politie doorzoekingen gedaan op plekken in Gelderland, Zuid-Holland en Duitsland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.