Volledig scherm
De gevonden vaten in Laag-Soeren. © Martin Heitink/Persbureau Heitink

Politie stuit in Gelderse plaatsen op vaten met drugsafval

updateBRUMMEN/ LAAG-SOEREN/ ELST - De politie heeft donderdagochtend zowel in Laag-Soeren, Elst als Brummen vaten gevuld met vermoedelijk drugsafval gevonden. Of er een verband bestaat tussen de dumpingen in de Gelderse plaatsen, wordt nu onderzocht.

De brandweer kreeg rond 03.30 uur eerst een melding binnen over gedumpte vaten bij de Voorsterweg in Brummen. Ongeveer een uur later werd die gealarmeerd vanwege twee grote vaten met mogelijk drugsafval op de Bashuislaan in Laag-Soeren. Die werden vermoedelijk met een spanband aan een boom vastgemaakt en zo uit een vrachtwagen of bestelwagen getrokken.

De politie heeft de Badhuislaan afgezet met linten en is een onderzoek gestart. Uit verschillende metingen van de brandweer is al wel gebleken dat er geen gevaarlijke gassen zijn vrijgekomen bij de weg, meldt een correspondent.

Vloeistoffen gelekt in Elst

Volledig scherm
De drugsvaten in Elst. © Dylan Jünemann/ Persbureau Heitink

Later op de ochtend stuitte de politie ook op vaten op de Kampsestraat in Elst. Opvallend is dat de tonnen op een zelfde manier zouden zijn gedumpt als in Laag-Soeren. Ook door middel van een spanband.

In Elst zijn wel vloeistoffen uit de vaten gelekt. In hoeverre die schadelijk zijn voor de omgeving, is onduidelijk.

Wie verantwoordelijk is voor de dumpingen in Laag-Soeren, Elst en Brummen, is ook nog onbekend. De politie doet onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.