Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie waarschuwt voor oplichters na babbeltruc nep-agenten in Velp

VELP - De politie in Velp waarschuwt mensen niet zomaar voor onbekenden de deur open te doen. Aanleiding is de oplichting van een oudere dame in Velp. Zij werd dinsdag beroofd door twee mannen die bij haar aanbelden, zogenaamd vanwege een politieonderzoek naar een inbraak.

De mannen vertelden dat ze namens de politie met het onderzoek bezig waren. Dat was voor de Velpse aanleiding het duo binnen te laten. Terwijl de ene man haar aan de praat hield, verrichtte de ander zogenaamd onderzoek in de woning.

Daarna verlieten de mannen het huis, met de toezegging dat ze een uur later terug zouden keren. Dat gebeurde echter niet. Na hun bezoek mist de vrouw geld en diverse sieraden. ‘Wees dus scherp op wie u binnenlaat in uw woning', waarschuwt de politie in Velp. ‘Indien u het niet vertrouwt laat dan niemand binnen en bel indien nodig de politie.’

Volledig scherm
Pamflet waarmee de politie waarschuwt voor oplichters aan de deur. © Politie
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.