Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Populaire fietsroute tussen Dieren-Ellecom krijgt officieel karakter

DIEREN/ ELLECOM - Dieren en Ellecom krijgen een tweede fietsverbinding. Daartoe wordt het bestaande fietspad op de Schapenbergweg doorgetrokken als betonpad tot aan de Lange Juffer. De aanleg wordt op korte termijn gerealiseerd.

De nieuwe fietsverbinding wordt ook nu al veel gebruikt, ook al bestaat iets minder dan de helft van de route uit een met puin versterkt zandpad.

Fietsers kiezen voor deze ongemakkelijke route omdat de andere, officiële fietsroute van Dieren naar Ellecom als gevolg van het project Traverse Dieren iets langer is geworden.

Deze leidt vanaf de spoorwegovergang over de Harderwijkerweg via de Doesburgsedijk naar de nieuwe Postroute over landgoed Hof te Dieren. Vroeger konden fietsers meteen na de overweg naar rechts en langs het spoor naar Ellecom. 

Evenwijdig

De Schapenbergweg begint achter verpleeghuis Intermezzo/Hofstaete en loopt evenwijdig aan het spoor naar boven. Fietsers kunnen Ellecom bereiken via de spoorwegovergang op de Lange Juffer. Overigens is het de bedoeling dat deze overweg in 2020 gesloten wordt.

De slagbomen en de knipperlichten worden dan verplaatst naar de overweg tegenover de Hofstetterlaan, die nu nog onbewaakt is. Het fietspad wordt dan daarheen doorgetrokken.

De Schapenbergweg ligt op het terrein van het Hof te Dieren, dat eigendom is van de stichting Twickel. Deze stichting heeft toestemming gegeven voor de aanleg van de fietsroute, op voorwaarde dat de route tussen zonsondergang en zonsopgang niet wordt gebruikt. Langs het fietspad komt geen verlichting en de twee wildroosters in het traject blijven gehandhaafd. Het is niet de bedoeling dat auto's van de route gebruik maken.

Kosten

Twickel heeft beloofd het nieuwe fietspad minstens dertig jaar open te stellen. De gemeente neemt de kosten van de aanleg van het betonnen pad voor haar rekening. Deze kosten worden geraamd op circa 105.000 euro. De gemeente wordt ook verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud van het pad, ook al wordt Twickel formeel de eigenaar van het fietspad. Het pad wordt een zogeheten ‘eigen weg’. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.