Volledig scherm
De politie op de afgesloten Posbank. © Politie Velp/Facebook

Posbank afgesloten voor voertuigen vanwege sneeuw

RHEDEN - De Posbank bij Rheden is woensdag afgesloten voor voertuigen vanwege de sneeuw die is gevallen in het natuurgebied. Samen met de gemeente Rheden controleren agenten rond toegangswegen, waar waarschuwingsborden zijn geplaatst, of mensen zich aan de afsluiting houden. 

Via De Steeg is restaurant Paviljoen De Posbank,  bovenop de Posbank, wel bereikbaar.

Het komt vaker voor dat de toegangswegen van de Posbank dicht zijn voor verkeer vanwege bevriezing of sneeuw. ‘U kunt natuurlijk gewoon wandelend van het schitterende landschap blijven genieten’, meldt de gemeente Rheden op de eigen website.

Zout strooien op de Posbank is geen optie voor Rheden omdat er sprake is van beschermd natuurgebied. Vanwege hoogteverschillen is sneeuwschuiven ook niet mogelijk, stelt de gemeente.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.