Volledig scherm
De bloeiende heide op de Posbank trekt veel bezoekers. © Rolf Hensel

Posbank zaterdagochtend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

RHEDEN/ ROZENDAAL - Natuurliefhebbers die de bloeiende heide op de Posbank in Rheden willen zien, moeten er zaterdagochtend rekening mee houden dat de wegen van en naar de Posbank zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In verband met de wielerwedstrijd Time Trial (TT) Posbank, die zaterdag voor het eerst wordt gehouden wordt het gebied afgesloten.

Bovenop de Posbank vertrekt tussen 7.30 uur tot 9.00 uur ’s ochtends om de minuut een team van vier renners. Vanaf 11.00 uur gaan de wegen weer open. Voetgangers kunnen tijdens de wedstrijd wel het gebied in.

‘Houd wegen vrij voor hulpdiensten’

De bloeiende heide in Nationaal Park Veluwezoom trekt veel bezoekers. Dat zorgt soms voor veel drukte vooral bij het parkeren, constateert de gemeente Rheden. Die drukt automobilisten daarom op het hart de wegen in het natuurgebied vrij te houden voor hulpdiensten.

Gebeurt dat niet, dan zullen medewerkers van Natuurmonumenten, eigenaar van Nationaal Park Veluwezoom, en de gemeente Rheden bezoekers aan op hun parkeergedrag, kondigt de gemeente Rheden aan. ‘Zo kan iedereen veilig van de mooie paarse heide blijven genieten.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.