Bestelbusjes. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Bestelbusjes. Foto ter illustratie. © Free Images

Rechter beslist in Velpse burenruzie:
Grote bestelbussen niet meer op erf buurman

ARNHEM /VELP - De Velpenaar die een kort geding tegen zijn buurman had aangespannen, is door de Arnhemse kort gedingrechter in het gelijk gesteld. De rechter verbood deze buurman om nog langer bestelbussen op het erf van de eiser te parkeren op straffe van 250 euro boete per dag met een maximum van 10.000 euro. 

Ook moet hij de kosten, bijna 1.400 euro, van het geding betalen.

Zowel de eiser, eigenaar van een carrosseriebedrijf, als de gedaagde, eigenaar van een onderhoudsbedrijf, heeft een eenmanszaak aan de Zuider Parallelweg in Velp. Beide partijen liggen al sinds 2007 met elkaar in de clinch, met onder meer als inzet de toegang tot hun bedrijfspanden.

Om aan het gedoe hierover een einde te maken, kocht de eiser in 2012 een strook grond van zijn buurman. Daarbij werd overeengekomen dat de verkoper nog wel ‘een motor of een klein voertuig’ mocht parkeren op het verkochte perceel. 

Alleen een gewone personenauto

In de loop van de jaren groeiden die ‘kleine auto’s’ echter uit tot bestelbussen. De eigenaar van het carrosseriebedrijf had naar voren gebracht dat deze bedrijfswagens het zicht op de weg verhinderden wanneer hij zelf vanaf zijn uitrit wilde wegrijden. Daardoor ontstonden verkeersonveilige situaties.

Ook de rechter achtte het aannemelijk dat een grote, hoge, ondoorzichtige bestelbus een obstakel vormde om zonder problemen uit de garage naar de openbare weg te rijden. Voortaan mag de buurman daar alleen een gewone personenauto met een beperkte laadruimte neerzetten. 

Twee andere geschilpunten waren al voor en tijdens de zitting opgelost. Een afvoerpijpje dat uit de muur van de buurman op het erf van de eiser afval- of regenwater loosde, beloofde de gedaagde partij op eigen kosten voor 1 januari 2020 op een rioolpijp aan te sluiten. Tegen de vuilcontainers die hij op het erf van de eiser neerzette, waren al hekken geplaatst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.