Volledig scherm
Burgemeester Carol van Eert bezocht onlangs Kruithof en zijn buren, die hem steunen. Op de achtergrond de aanbouw, die verder naar achter had moeten staan. Nu is de verhouwing tussen hoofd- en bijgebouw uit balans, zegt de gemeente Rheden. © Marc Pluim

Rechter komt te pas aan strijd om uitbouw Rhedenaar Kruithof

ARNHEM/RHEDEN - Opnieuw een aflevering in de soap om de te ver naar voren staande uitbouw van Willem Kruithof. De bewoner van de Rhedense Mauritiusstraat was gisteren tot de rechtbank in Arnhem gevorderd. 

Moet Willem Kruithof zijn garage met twee slaapkamers erop echt afbreken? Deze keer is het aan bestuursrechter Jan van Breda om daar een besluit over te nemen. Het Rhedense college en de Rhedense bezwaarschriftencommissie hadden de vraag al eerder duidelijk met 'ja' beantwoord. 

Rechtbank

Kruithof is daarom naar de rechtbank gestapt. Die kan de besluiten uit het Steegse gemeentehuis omver kegelen. ,,Dat zou ik om drie redenen kunnen doen", hield Van Breda gisteren zijn gehoor voor. ,,Als er concreet uitzicht is op legalisatie, als het gemeentebesluit inbreuk doet op grote belangen of als elders de overtreding wel is toegestaan."

Kruithof en zijn advocaat Samee Sabur hadden zich goed geprepareerd. Uitzicht op legalisatie was er niet, dat wilden ze wel toegeven. ,,Rheden wil het gewoon niet", zei Kruithof. Dan de grote belangen: ,,Ik heb die slaapkamers laten bouwen voor pleegkinderen. Hoe moet het verder met hen? Moeten ze maar bij mijn eigen drie kinderen slapen?"

Lijst

Kruithof en Sabur hadden een lijst bij zich met adressen in de gemeente waar volgens hen ook verkeerd was gebouwd. ,,Daar wordt ook niks afgebroken."

Maar de twee vertegenwoordigers van de gemeente Rheden waren er niet van onder de indruk. ,,Wat als we dit toestaan? Dan mag iedereen bouwen in strijd met de voorschriften. We willen geen precedentwerking."

De rechter doet over drie tot vier weken uitspraak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.