Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Rechter zet weer streep door plan voor huizen op landgoed Rhederhof

UTRECHT/ RHEDEN - De rechter heeft opnieuw een streep gezet door het plan voor nieuwe woningen op landgoed Rhederhof. De geruchtmakende stikstofuitspraak van de Raad van State wordt ook het Rhedense plan fataal.

Daarmee is ontwikkelaar Kuiper Bouw en Ontwikkeling weer terug bij af. Het Arnhemse bedrijf wil het oude bejaardencomplex slopen en vervangen door drie woongebouwen met 72 appartementen.

De rechtbank Midden-Nederland besloot afgelopen week de natuurbeschermingswetvergunning te vernietigen die de provincie had verstrekt. De rechter deed dat zonder er een zitting aan te wijden.

Dat gebeurde omdat de Raad van State onlangs korte metten maakte met het hele Nederlandse stikstofbeleid. Stikstof is in grote hoeveelheden slecht voor de natuur: veel planten en dieren kunnen daar niet tegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.