Volledig scherm
PREMIUM
Concrete bouwplannen in de gemeente Rheden. © M Kuster

Rheden: 700 nieuwe huizen tot 2027

DE STEEG - Rheden heeft concreet zicht op de bouw van 351 woningen in de jaren voor 2027. Daarnaast zijn er plannen die veel minder zeker zijn voor circa vierhonderd woningen op zestien locaties. 

In de gemeente Rheden moeten voor 2027 circa zevenhonderd woningen worden gebouwd. De gemeente moet haar steentje bijdragen aan het oplossing van de woningnood, waarvoor in de regio Arnhem in die periode in totaal 13.500 eenheden moeten komen. Jaarlijks moet Nederland de komende jaren met 75.000 woningen groeien.

De problematiek is weerbarstig. In de gemeente Rheden zijn in de jaren van 2014 tot en met 2017 evenveel woningen gebouwd als gesloopt: 212. Dat er in die jaren al met al toch 179 wooneenheden zijn bijgekomen, komt door splitsingen en transformaties van bestaande woningen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.