De Japanse duizendknoop is een uitheemse woekerplant die maar moeilijk te bestrijden is.
Volledig scherm
De Japanse duizendknoop is een uitheemse woekerplant die maar moeilijk te bestrijden is. © Erik van 't Hullenaar

Rheden bindt de strijd aan met acht hectare Japanse duizendknoop

VideoDE STEEG - Rheden gaat het gevecht aan met acht hectare Japanse duizendknoop binnen de gemeentegrenzen. De beruchte uitheemse woekerplant is op zeker 300 plekken in de gemeente gevonden. In totaal staat er een hectare méér dan in 2017.

Toen is een proef gestart om 2.000 vierkante meter grond waar de Japanse duizendknoop is gevonden te zeven. De twee aannemers die die klus op zich hebben genomen, zien dat het werkt. De hergroei neemt af, aldus de gemeente.

Protocol

Ondanks de hoge kosten van de proef, volgens Rheden ‘de enige manier om deze plant te verwijderen’, wordt dit jaar op 25 locaties 3.000 vierkante meter grond gezeefd. Volgens een woordvoerder kost dat circa 30 euro per vierkante meter.

De gemeente wil in gesprek met particuliere grondbezitters en de provincie Gelderland over de bestrijding van de woekeraar. Die staat namelijk slechts voor 30 procent op gemeentegrond. Rheden wil een protocol om verspreiding te voorkomen. 

Bekijk hieronder een zogenoemde timelapse video van de snelle en verwoestende groei van de Japanse duizendknoop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.