Volledig scherm
PREMIUM
Links pannenkoekenhuis Strijland (om door een ringetje te halen), rechts de al tien jaar leegstaande apotheek (het witte gebouwtje) met de bijbehorende woning erachter. © De Gelderlander

Rheden houdt zijn belabberde smoel voorlopig: nog altijd geen koper voor oude apotheek

RHEDEN - Het dorp Rheden behoudt voorlopig zijn belabberde entree. Voor de oude apotheek en de ernaast gelegen woning aan de rotonde bij pannenkoekenhuis Strijland is nog altijd geen koper.

Eigenaar Charles Louis van Dijk berust in de situatie, zegt hij. ,,Ik rijd er elke dag een paar keer voorbij, maar ik word er niet warm of koud van.” 

Van Dijk en zijn vrouw kochten het complex waar vroeger huisarts Roeling woonde in 2010 om er hun begrafenisonderneming Iris & De Mol in onder te brengen. Maar de gemeente gaf hem geen bouwvergunning. 

Het benodigde aantal van dertig parkeerplaatsen was te hoog en de gewenste uitbouw paste niet. Buren eisten bij de Raad van State de aanleg van brede stroken groen aan de Groenestraat en de Arnhemsestraatweg en kregen gelijk. Iris & De Mol zat en bleef gehuisvest verderop aan de Arnhemsestraatweg.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.