Volledig scherm
Katoenen luiers en washandjes aan een waslijn. © RGBStock

Rheden vraagt ouders: Gebruik voortaan wasbare luier

DE STEEG - Wat doe je met je luiers als het restafval nog maar een keer per drie weken wordt opgehaald? Stap over op wasbare luiers, adviseert de gemeente Rheden. Dan heb je veel minder afval. Rhedense jonge ouders die wasbare luiers willen uitproberen, kunnen zich melden bij de gemeente. Die houdt een proef.

Rheden stapt over op een nieuw afvalregime. De grijze container wordt minder vaak geleegd. Met als gevolg dat bezorgde ouders zich meldden bij Rheden, want waar laten zij nu al hun poepluiers? Wie meerdere kinderen in de luiers heeft, redt het echt niet met maar een maal per drie weken een container aan de straat.

Containers

Quote

Dit past ook goed in ons streven minder afval te produceren.

Woordvoerder gemeente Rheden

Andere gemeenten plaatsen containers voor luiers bij kinderdagopvangcentra. In de regio Nijmegen worden ze binnenkort gescheiden ingezameld, omdat afvalenergiecentrale ARN luiers tot compost wil recyclen. Rheden wil het anders doen. Met wasbare luiers dus. Niet van die ouderwetse, witte katoenen die baby's vroeger om hadden. Het gaat om luiers van een nieuwe generatie. Volgens Rheden zijn die modieus, praktisch, kostenbesparend en ze verminderen je hoeveelheid afval. ,,Dit past ook goed in ons streven minder afval te produceren’’, zegt een woordvoerster.

Om het proefproject met wasbare luiers te doen slagen, is Rheden op zoek naar gezinnen met kinderen van drie tot twintig maanden oud. De gezinnen die willen meewerken, kunnen zich melden bij ambtenaar Karolina Euler

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.