Een boortoren bezig met het boren van gaten voor geothermische buizen. De foto is niet gemaakt in de gemeente Rheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een boortoren bezig met het boren van gaten voor geothermische buizen. De foto is niet gemaakt in de gemeente Rheden. © HermanDeGroot Ingenieurs

Rheden wil voor 2030 7.000 woningen van het gas af

DE STEEG - De wijken die in de gemeente Rheden naar verwachting het eerst van het aardgas af gaan zijn Velp onder de spoorlijn, Dieren boven de spoorlijn en het hele dorp Rheden. Daar staan de meeste rijtjeswoningen, die in één keer aan te pakken zijn.

7 reacties

 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  hier is maar een woord voor.  Belachelijk maar het zal wel weer in het zogenaamde landsbalang zijn onder welke noemer Den Haag ( lees Wiebes) de energie omwenteling verschuilt.
 • de heer J. Zomers (68)

  2 jaar geleden
  In Duitsland krijg je subsidie... ook in België zijn ze blij als de woningen op het schone aardgas worden aangesloten - zodat de mensen niet meer op stookolie, hout of steenkool hoeven te stoken.
 • Wim

  2 jaar geleden
  Van het gas af is volstrekt niet realistisch voor het gros van de huizen. Misplaatste doenerigheid. Dan nog wat zonneparken en windmolens eroverheen en Gemeente Rheden is verprutst. Denk na.
 • Jopie

  2 jaar geleden
  Bestaande woningen (dus ook villa's) zijn hoogstwaarschijnlijk niet goed te verwarmen met geothermie, warmtepompen en/of PV-cellen. Ook niet na toepassing van hedendaagse isolatie. Aardgas (of evt. waterstof) verbranden in een cv-toestel blijft dan toch de enige mogelijkheid. De politici, milieubeweging en economen roeptoeteren maar wat ... Zonder dat zij de technische en economische consequenties daarin betrekken.
 • Jopie

  2 jaar geleden
  Is het rapport over de technische en economische haalbaarheid van dit geothermische project openbaar en beschikbaar voor alle burgers (van de gemeente Rheden)?Staat daarin ook de status / 'volwassenheid' van deze technologie?En, ook een garantie voor betrouwbaarheid en leveringszekerheid? (Met andere woorden, hebben deze bewoners straks dezelfde comfort en behagelijkheid in hun woning in de herfst- en wintermaanden als nu mét aardgas?)