Volledig scherm
Rhedens burgemeester Carol van Eert. © Gerard Burgers

Rhedens burgemeester Van Eert zoekt gezelschap voor Democratiefestival

DE STEEG - Burgemeester Carol van Eert van Rheden is op zoek naar inwoners die zaterdag 31 augustus met hem mee willen naar het Democratiefestival dat die dag in Nijmegen wordt gehouden. Via een video op Twitter nodigt de burgervader Rhedenaren uit voor het evenement.

Het gaat om het Democratiefestival dat vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus wordt gehouden op het eiland Veur Lent in Nijmegen. Daar wordt in festivalsfeer met debatten, workshops, lezingen, excursies, muziek en cabaret stil gestaan bij democratie.

Van Eert is één van de burgemeesters die op de uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten zijn ingegaan om het evenement bij te wonen. Het is de eerste keer dat het festival wordt gehouden. De burgemeester van Rheden belooft zijn gezelschap een geheel verzorgde trip, inclusief busvervoer en eten en drinken. 

Behalve minister Kasja Ollongren zijn op het Democratiefestival ook columnist Hugo Borst, Maarten van Rossem (‘De slimste mens’), schrijver Herman Pleij en kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer aanwezig. Eric Corton en Anita Witzier presenteren de dag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.