Conservator Jean Kreunen bij een motor, een jeep en een radioinstallatie in het tijdelijke oorlogsmuseum in Velp.
Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Jean Kreunen bij een motor, een jeep en een radioinstallatie in het tijdelijke oorlogsmuseum in Velp. © Gerard Burgers

Rhedens oorlogsmuseum in Velp is dit weekend voor het eerst open

VELP - Het tijdelijk oorlogsmuseum van de gemeente Rheden, ondergebracht in een voormalige garage in Velp,  is klaar. Vrijdagmiddag is de opening.

3 reacties

 • Jean Kreunen

  3 jaar geleden
  Zeker niet, aangezien dat soort musea met vaste opstellingen werken en voor een dergelijk lokaal initiatief geen ruimte vrij maken. Het past ook niet in hun thema gebied. Kom gerust eens kijken in Velp en overtuig uzelf.
 • Mart

  3 jaar geleden
  Goed dat de Gelderlander aandacht besteed aan het Velpse oorlogsmuseum. Jammer is alleen dat er over de opening door burgemeester Van Eert, waar een grote belangstelling voor was, geen woord gerept wordt. Het was wellicht passender geweest bovenstaand artikel te combineren met de feitelijke opening van afgelopen vrijdag.
 • Ook

  3 jaar geleden
  Is het niet gewoon veel zinvoller om de collectie van dit museum ter beschikking te stellen van een groter museum zoals dat in Oosterbeek of dat in Groesbeek?Daar komen deze attributen wellicht veel beter tot hun recht in een groter geheel.

Arnhem e.o.