Volledig scherm
PREMIUM
Conservator Jean Kreunen bij een motor, een jeep en een radioinstallatie in het tijdelijke oorlogsmuseum in Velp. © Gerard Burgers

Rhedens oorlogsmuseum in Velp is dit weekend voor het eerst open

VELP - Het tijdelijk oorlogsmuseum van de gemeente Rheden, ondergebracht in een voormalige garage in Velp,  is klaar. Vrijdagmiddag is de opening.

Toen Dierenaar Tieme Beuving zich verloofde, kreeg hij van de ondergedoken familie Baarends een lepel ten geschenke die vader Baarends in het bos uit een tak had gesneden.

Beuving en zijn verzetsvrienden Henk Wolf en Piet Meijer hadden in het bos bij Ellecom hun onderkomen gebouwd: een hol in de grond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.