Volledig scherm
PREMIUM
Schrijfster Mariken Heitman aan de IJssel bij haar geboortedorp Rheden. © Gerard Burgers

Rhedense schrijft boek over meisje dat anders is dan meisje hoort te zijn

RHEDEN - ‘De Wateraap’ is het debuut van de in Rheden geboren schrijfster Mariken Heitman (35).

Rond haar twaalfde gebeurde het: ze kreeg uitstulpingen, groeistuipen, huilbuien en donker, vijandig haar dat ‘als insectenpootjes’ uit haar witte kinderonderbroek wilde kruipen. Elke werd vrouw, terwijl ze voelde dat die rol niet bij haar paste.

Mariken Heitman heeft een boek geschreven over een meisje dat zich niet kan identificeren met haar vrouwelijk rol, maar ook geen man wil zijn. Ze is meer zoals de ‘wateraap’ uit de titel: een tussenvorm tussen aap en mens, die aan het water zou hebben geleefd. Een nooit geziene voorvader wiens bestaan niet is bewezen, maar die door zijn adembeheersing met spreken zou zijn begonnen en al wadend rechtop ging lopen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.