De delegatie van Rhienderoord die naar de prijsuitreiking is geweest, is blij met de derde plaats.
Volledig scherm
De delegatie van Rhienderoord die naar de prijsuitreiking is geweest, is blij met de derde plaats. © ZwembadBranche

Rhienderoord Brummen op twee na beste zwembad van Nederland

Het zwembad Rhienderoord in Brummen is opnieuw derde geworden in de strijd om ‘het beste zwembad van Nederland’. Het bad behaalde de derde klassering in de categorie tot honderdduizend bezoekers per jaar. Ook vorig jaar schopte Rhienderoord het tot de derde plaats.

De jury roemde Rhienderoord om de klantvriendelijkheid, het gevarieerde en afwisselende aanbod aan zwem- en aquasportactiviteiten en de uitgebreide faciliteiten, zoals de sauna en de horeca-mogelijkheden.

Onderzoek

De verkiezing is een initiatief van de ZwembadBranche. Uit een onafhankelijk onderzoek onder klanten zijn de scores van de zwembaden naar voren gekomen.

Rhienderoord kreeg op alle tien onderdelen een cijfer hoger dan een acht. Daarbij springen ‘Veiligheid en toezicht’, ‘klantvriendelijkheid’ en ‘aquasportmogelijkheden’ eruit met een 8,8.

Manager Vivian Tromp van Sportkompas, dat onder meer verantwoordelijk is voor de exploitatie&beheer van de binnensportaccommodaties in de gemeente Brummen, waaronder ook het zwembad valt: ,,Super, dat het ons als team weer gelukt is om eerst genomineerd te worden uit wel honderd deelnemers en nu ook weer als derde te eindigen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.