Rik van Viegen, slachtoffer van de eikenprocessierups.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik van Viegen, slachtoffer van de eikenprocessierups. © Gerard Burgers

Rik uit Ellecom had overal jeuk. En toen ontdekte hij wat er in de eik pal boven zijn caravan leefde

ELLECOM - Rik van Viegen ziet er niet uit. Zijn lichaam zit vol rode bulten. Zaterdagochtend voelde hij het voor het eerst een beetje kriebelen en zondag zat hij er helemaal onder. Alsof hij de mazelen heeft.

7 reacties

 • Dennis

  3 jaar geleden
  Als de overheid nu via de post alle huishoudens in nederland en stuk lint toesturen...hebben we het zo in kaart gebracht. En anders niet zeuren....
 • Fietser

  3 jaar geleden
  Op de websites van de GGD'en in Gelderland en Overijssel vind je betrouwbare informatie hierover. Deze mensen zijn soms al 10 jaar lang betrokken bij het beantwoorden van allerlei vragen over de EP en hebben langdurige contacten met de expertgroep eikenprocessierups. Daarnaast zijn sommige van de medewerkers betrokken bij de ontwikkeling van EP richtlijnen en de bestrijding van de rupsen.
 • Bibi

  3 jaar geleden
  Let op: het gevaar is erger dan alleen maar jeuk. Mijn zoon was zeer benauwd doordat zijn hele tong was opgezet door die brandhaartjes. Wat als je kleine kind of baby dit treft die niet kan verwoorden wat er is? Dood eng
 • FCOArnhem

  3 jaar geleden
  Dat is alleen maar kilometers verschuiven en niet probleem oplossen
 • Wessel

  3 jaar geleden
  Ik wil de gemeentes en eigenaren van grond met een eikenboom waarin de rups nestelt erop wijzen dat de plaag door hun beleid desastreus wordt. Lange droge periode, miljarden haartjes op de grasvelden (door het wegzuigen en dat soms de prop met de hand wordt aangeduwd laten de rupsen al een haren los door de stress), een beetje wind en gewoon 2 keer in de week de grasvelden blijven maaien worden de haartjes meters tot kilometers door de wind verder verspreid. Lezen de verantwoordelijke mensen van de gemeente deze berichten niet?

Arnhem e.o.