Rowan uit Dieren raadde Het Geluid en gaat een cadeau kopen voor zijn moeder

videoDIEREN - Een blikje openmaken was het niet, want dat was al eens geraden. Toen viel bij Dierenaar Rowan Wolters plotseling het kwartje: het geluid dat 397 kandidaten niet hadden kunnen thuisbrengen, moest het het vastklemmen zijn van een vel papier op een klembord. Hij won er dinsdagochtend 49.700 euro mee in de ochtendshow van Mattie en Marieke op muziekzender Qmusic. 

Enkele uren na zijn slimme optreden in de radioshow wordt de 19-jarige Rowan belaagd door cameraploegen. Na de Gelderlander en het Algemeen Dagblad schuift onder meer ook het societyprogramma Boulevard aan.

Van het ene op het andere moment is hij een bekende Nederlander geworden en dat alleen door iets te kunnen wat honderden anderen niet konden: een geluid raden. ,,Ik wist zeker dat ik het goed had”, vertelt hij.

,,Toen de hint werd gegeven dat het iets te maken moest hebben met Control X-Control C, begreep ik het ineens. Het had met een klembord te maken. Iets op een klembord doen. Een papiertje. Dat was het, een papiertje op een klembord doen. Ik was er zeker van.”

Stom toeval

Volledig scherm
Rowan uit Dieren wint bijna 50.000 euro door het geluid te raden. © Gerard Burgers

Naar Het Geluid wordt bij muziekzender Qmusic al geraden sinds 2007. Het klembord van Rowan was pas het 26e geluid in de geschiedenis, want het spel wordt maar een paar keer per jaar gespeeld. Soms wordt het snel geraden, soms duurt het lang voor iemand met het juist antwoord komt. In 2017 leverde het vastklikken van het lipje van een fotolijstje de rader nog 63.700 euro op, in 2008 het uitschuiven van een zwabber nog 62.400 euro.

Dat Rowan de kans kreeg om zijn antwoord te geven, was puur geluk. Kandidaten konden zich ‘s ochtends gedurende een minuut opgeven via de app. ,,Wij hadden dat thuis allemaal gedaan”, vertelt Rowan. ,,Ik had iedereen het antwoord gegeven. Door stom toeval was ik het zelf die werd gebeld.”

Geneeskunde

Rowan heeft in 2017 eindexamen gymnasium gedaan en werkt nu een tijdje op de financiële administratie van drankenfabrikant Riedel in Ede. Hij was op zijn werk toen hij presentator Mattie aan de telefoon kreeg. ,,Inmiddels was er op de radio nog een hint bijgekomen: een bord van een auto met een wielklem. Toen wist ik het helemaal zeker.” 

Waar hij het geld aan uit gaat geven, weet Rowan al: hij zet het op de bank voor zijn studie. ,,Ik wil volgend jaar geneeskunde gaan studeren in Nijmegen”, vertelt hij. Een cadeau voor zijn moeder, die dinsdag jarig is, kan er uiteraard ook nog af. ,,Ik zei op de radio dat ik voor haar wel een bosje bloemen zou halen bij het benzinestation, maar dat was maar een grapje, het wordt iets heel moois.”

-
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.