Volledig scherm
Sanne en Liz Lieffering. Hond Gizmo houdt de wacht. © Bart Harmsen

Sanne gaat weer bergen op voor zieke Liz (8)

LAAG-SOEREN - Sanne Lieffering (32) uit Laag-Soeren begint weer met haar looptraining. Ze wil opnieuw geld inzamelen voor energiestofwisselingsziekten, iets waar haar 8-jarige dochter Liz ook aan lijdt.

De energiestofwisselingsziekte van dochter Liz betekent simpel gezegd dat haar batterij snel leegloopt en niet goed oplaadt. 50 procent van de kinderen met energiestofwisselingsziekte wordt niet ouder dan 10 jaar.

Boven verwachting
„Maar Liz is er nog en ze doet het goed", zegt moeder Sanne trots. „Ze herkent mensen, lacht en veegt met haar vinger over de tablet om er muziek uit te krijgen. Ze doet het boven verwachting goed."

Forza4Energy4All
In 2013 nam Sanne voor het eerst deel aan het sportieve evenement Forza4Energy4All in Italië. Bijna 8.000 euro haalde ze toen op, vooral dankzij sponsoracties van de voetbalclub VV Dieren, waar haar vader al decennia lid van is. In 2017 wil Sanne weer meedoen.

Drie bergen
Liep de Soerense in 2013 alleen, nu gaat ze met haar zus Lizzy (37) en een paar vriendinnen in september 2017 drie dagen naar Italië. Het is de bedoeling dat ze allen drie bergen bedwingen en minimaal 1.000 euro aan sponsorgeld ophalen. De reis- en verblijfskosten betalen de deelnemers uit eigen zak.

Arnhem e.o.