Volledig scherm
De situatie een halfjaar geleden. Rick Palm en Wim Jansen links) bij het afgewaaide dak van het kleedgebouw (op de achtergrond). © Gerard Burgers

SC Rheden wil dit jaar stappen zetten als ‘open club’

RHEDEN - Voor Sportclub Rheden is 2020 het jaar van de waarheid. De schade van de tornado is ongedaan gemaakt, nu moet duidelijk worden of de vereniging zich kan ontwikkelen tot ‘open club’, zegt voorzitter Rick Palm.

Een open club is een club die zich niet beperkt tot de wekelijkse wedstrijden en trainingen, maar die samenwerking nastreeft met andere verenigingen, onderwijs en bedrijfsleven.

Belangrijk element is dat het clubterrein beschikbaar komt voor die anderen. ,,Nu wordt ons terrein maar 10 tot 15 procent van de tijd door ons gebruikt", zegt oudgediende Wim Jansen van SC Rheden.

Niet alleen sportclubs, ook andere clubs en scholen

Voor de resterende 85 procent is misschien belangstelling bij andere partners in het dorp, zegt Rick Palm. ,,Ik ga dit jaar niet alleen in gesprek met sportclubs, waarvan een groot aantal hier in de buurt gehuisvest is, maar ook met muziekverenigingen en scholen.

Je ziet de kinderen bij warme dagen voor de gymlessen naar de sporthal gaan; waarom niet sporten op het veld? De March- & Showband oefent hier het marcheren al voorafgaande aan taptoes en wedstrijden. Zo biedt ons veld misschien ook aan andere clubs mogelijkheden.”

Ideaal zou zijn als clubs zouden besluiten zich op de velden van SC Rheden te vestigen. Dan kan wellicht ook een gezamenlijke accommodatie gebouwd worden. De plannen voor de open club bestaan al geruime tijd, maar de Rhedense tornado van dinsdagavond 4 juni gooide roet in het eten. Inmiddels is de schade zo goed als hersteld. 

Crowdfundingsactie loopt nog volop

Palm: ,,Ons kleedgebouw leek total loss en we verwachtten een hoog bedrag van de verzekering. Dan hadden we wellicht snel kunnen beginnen met de bouw van een nieuwe accommodatie, inclusief kantine en andere faciliteiten.

Maar we kregen enkel geld voor de reparatie van het kleedgebouw en die hebben we ook uitgevoerd. Voor de bouw van de nieuwe accommodatie, mogelijk samen met andere verenigingen, loopt een crowdfundingsactie."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.