De Schaapskooi in Rheden heeft een nieuw hekwerk, om wolven buiten te houden. Herder Cynthia Berendsen is er blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schaapskooi in Rheden heeft een nieuw hekwerk, om wolven buiten te houden. Herder Cynthia Berendsen is er blij mee. © Gerard Burgers

Schapen in Rheden krijgen bescherming tegen mogelijk bezoek van wolf aan Veluwezoom

RHEDEN - De stichting Rhedense Schaapskudde en Natuurmonumenten hebben een eerste stap gezet om de wolf buiten de deur te houden, mocht hij het Nationaal Park Veluwezoom aandoen.

3 reacties

 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  @J.zomers, Midas wolf zal in werkelijkheid NOOIT. de drie biggetjes opeten, hoe vaak hij ze ook vangt, omdat hij namelijk ook ontzettend veel pech daarmee heeft. Meestal moet Midas hierna alleen maar bruine bonen, grutjes met stroop of klontjespap eten en ik vindt het daarom ook erg hypocriet dat wij mensen juist wel ontzettend veel varkens opeten! En worden wij dan soms hiervoor op een soortgelijke wijze voor afgerekend? Ik meen haast van niet.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Als kind las ik de Donald Duck... de verhalen over de Kleine boze wolf vond ik lief. Maar zijn vader Midas, de Grote boze wolf vond ik akelig en angstaanjagend... hij wilde de 3 kleine biggetjes vangen en opeten. Nu zie ik dat ze in het echt ook zo zijn.
 • Jules Vismale

  1 jaar geleden
  Alleen is het voor de schapenboeren niet te hopen dat een ram van de moeflons, als deze voor een wolf op de vlucht slaat, tussen al deze schapen beland en met ze gaat paren! Want de bastaarden daarvan zijn ongetwijfeld niet geschikt om om de veemarkt te gaan verhandelen.