Volledig scherm
De bal gaat waarschijnlijk weer rollen in Laag-Soeren. © Thinkstock

SCS Laag-Soeren waarschijnlijk niet meer voetbalclub zonder elftal

LAAG-SOEREN - De kans dat SCS uit Laag-Soeren weer een voetbalteam krijgt, is 'heel groot'. Dat meldt het bestuur van de vereniging die de laatste jaren liefkozend 'de enige voetbalclub van Nederland zonder elftal' werd genoemd. 

,,Het was natuurlijk wel uniek’’, zegt SCS-voorzitter Marco Gieteling over de bijnaam. ,,Maar het is zeker goed nieuws dat er straks waarschijnlijk weer wordt gevoetbald.’’

Volledig scherm
't Sprengenhus in Laag-Soeren, waar het veld van SCS achter ligt. © Gerard Burgers

Hoewel woensdagavond tijdens een inloopbijeenkomst bij clubhuis 't Sprengenhus (aanvang 20.00 uur) pas bekend wordt hoeveel officiële aanmeldingen er zijn, en er nog gesprekken moeten plaatsvinden met voetbalbond KNVB, hebben zich al de nodige voetballers gemeld voor een nieuwe ploeg. ,,Voor het bestuur is er in ieder geval voldoende basis nu door te pakken.’’

Het nieuwe SCS moet straks bestaan uit een groep liefhebbers die nog altijd achter 't Sprengenhus trainde en spelers die overkomen van andere clubs uit de omgeving. Een sponsor voor het team is al gevonden: Bohzou, een bedrijf uit Dieren dat onder meer is gespecialiseerd in sloopwerkzaamheden en grondwerk.

'Nog niet te laat'

SCS speelde in het seizoen 2015-2016 voor het laatst met een team in competitieverband. Het ging daarna door het leven als 'de enige voetbalclub van Nederland zonder elftal'. ,,Al weet ik uit navraag dat er meerdere van dit soort 'voetbalverenigingen' zijn’’, stelt een woordvoerder van de KNVB.

Het voetbalveld bleef SCS huren van de gemeente Rheden. Op papier beschikte de club nog altijd over een wedstrijdsecretaris. Nu lijkt het er sterk op dat er toch weer gevoetbald gaat worden aan de Harderwijkerweg. Op welk niveau SCS gaat uitkomen en hoeveel teams het krijgt, is nog onduidelijk. ,,Dat hangt af van wat we nog spits krijgen bij de KNVB’’, stelt voorzitter Gieteling.

De voetbalbond laat weten dat het 'zeker nog niet te laat' is voor SCS. ,,Als het nog wil meedoen aan competitievoetbal, gaan we daar samen met de club alles aan doen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.