Sigarettenlied ‘Gute Nacht Freunde’ kan niet meer op de radio, vindt Dierenaar

videoDIEREN - Frans Koevoets uit Dieren (67) heeft een storm in medialand veroorzaakt met zijn ingezonden brief in dagblad Trouw. Hij raakt daarin een gevoelige snaar door te stellen dat het lied ‘Gute Nacht Freunde’ van Reinhard Mey niet geschikt meer is om dagelijks uit te zenden op de radio.

135 reacties

 • Checkin

  3 jaar geleden
  Als je serieus denkt dat een dergelijk nummer mensen aanzet tot roken of te blijven roken heb je volgens mij een heel ander probleem en moet je er misschien over nadenken om professionele hulp moet gaan zoeken.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Helemaal eens, "I can't get no satisfaction" van De Rolling Stones ook niet. "He can't be a man 'cause he doesn't smoke" zong Mick Jagger. Ook verbannen. Idem alle herhalingen van oude spelshows. Tranen in mijn ogen als ik denk aan het leed. En zondag weer in de kerk. Schouderklopje van mijn domiNee. Goed gedaan jochie, je hebt weer veel mensen tegen de scheentjes geschupt. Brave Frans.
 • Mirjam Jong

  3 jaar geleden
  een duitse uitdrukking... wat ik nog te zeggen heb, duurt nog ongeveer een sigaret, moeten dan maar roepen, duurt nog een stengel bleekselderij, of is een bospeen lang, enz..enz... Het is KOMKOMMERTIJD.... 
 • Mlj Engeltje

  3 jaar geleden
  Ik ken ook veel mensen die zijn overleden aan kanker die helemaal niet hebben gerookt !Ik ken er die wel roken en 85 en ouder zijn 
 • Mlj Engeltje

  3 jaar geleden
  Depressie en burn-out krijg je hartklachten van , ook dodelijk !!!

Arnhem e.o.