Bij de crash op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen raakte de auto van het slachtoffer totaal verwoest.
Volledig scherm
Bij de crash op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen raakte de auto van het slachtoffer totaal verwoest. © GinoPress B.V.

Slachtoffer (27) crash Brummen was pas kort in Nederland

Het slachtoffer van de fatale botsing gisterochtend op de provinciale weg tussen Brummen en Zutphen is een 27-jarige man uit Polen. Hij was pas kort in Nederland. Volgens de politie zijn biometrische kenmerken gebruikt om hem te identificeren. 

Enorme ravage bij ongeval in Brummen.
Volledig scherm
Enorme ravage bij ongeval in Brummen. © Gino Press

Dat zijn bijvoorbeeld gebitskenmerken, dna en vingerafdrukken. Welke kenmerken in dit geval zijn gebruikt, wil de politie niet zeggen.

De Pool raakte gisterochtend om 8.20 uur door 'nog onbekende oorzaken' op de N345 (Wapsumsestraat) op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een vrachtwagen die richting Brummen reed. De klap was enorm. De auto sloeg in stukken uiteen. Brokstukken lagen verspreid over de weg en ook op de lager gelegen ventweg lagen delen van de auto. Tot in de middag was de weg afgesloten voor alle verkeer.

Pas vanochtend maakte de politie de identiteit van het slachtoffer bekend. De aanduiding '27-jarige man uit Polen' duidt erop dat de verongelukte man nog niet stond ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Volgens politiewoordvoerder Simen Klok was hij 'pas heel kort in Nederland' maar verbleef hij hier op dit moment wel.

Alle opties

Over de oorzaak van het ongeval doet de politie nog geen mededelingen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Op de plek van het ongeval is de weg recht. Was er bijvoorbeeld sprake van een onverantwoorde inhaalpoging of  was er sprake van suïcide? De politie neemt alle opties mee in het onderzoek maar wil niet speculeren voor het onderzoek is afgerond, zegt Klok.

De bestuurder van de vrachtwagen, die bij de crash fysiek ongedeerd bleef, is geen verdachte in het onderzoek, geeft de politiewoordvoerder aan.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!

Arnhem e.o.