Volledig scherm
© Thinkstock

SP Rheden stelt vragen over jeugdhulp

DE STEEG - Hoeveel jongeren maken in de gemeente Rheden gebruik van jeugdhulp? Welke zorginstellingen zijn daarbij betrokken, wat zijn de ervaringen? De Rhedense politiek wil het voor januari 2017 weten.

Volgens Jorine Dirks van de SP in Rheden wordt de gemeenteraad tot op heden summier geïnformeerd over hoe jeugdzorg in Rheden geregeld is. Dat moet anders en daarom diende ze de motie Grip op Jeugdzorg in. Die wordt door alle raadsfracties gesteund. „Je hoort van alles: dat er wachttijden bij zorginstellingen zijn en dat de budgetten op zijn. De raad heeft een controlerende rol, maar als wij niet over de juiste informatie beschikken, kunnen wij heel weinig.”

Verantwoordelijk
Gemeenten zijn vanaf 2015 zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van jeugdzorg. De raadsfracties waren in de veronderstelling dat er na twee jaar, medio januari 2017, een evaluatie zou volgen, maar navraag leerde dat dat niet geval was. Dirks: „We hoorden dat wij rond juni of juli 2017 bijgepraat zouden worden. Dat vind ik te laat. Ik vind het sowieso gênant dat wij erom moesten vragen.”

Memo
Het college van burgemeester en wethouders van Rheden stuurt nu uiterlijk in januari een memo naar de raad waarin de vragen van SP worden beantwoord.

Arnhem e.o.