Volledig scherm
PREMIUM
De skelterbaan in de Dierense speeltuin. © Gerard Burgers

Speeltuin wil het fatsoen terugbrengen: ‘Dit wangedrag is echt van het laatste jaar’

DIEREN - Kinderen die een grote mond hebben als ze worden aangesproken op woest gedrag op het springkussen. Ouders die boos uitvallen tegen vrijwilligers als hun kind bij het spelen een dreun heeft gekregen.  Ook in een speeltuin hebben mensen tegenwoordig problemen om zich goed te gedragen.

Het bestuur van de Dierense Speeltuin sloeg daarom vorige week alarm. Het kon zo niet langer. Vorige zomer liepen vijf kleinere kinderen botbreuken op door woest gedrag van oudere kinderen op het springkussen.

Op de skelterbaan gaan oudere kinderen zo woest te keer ‘dat de speeltuin elke week wel nieuwe skelters kan kopen’. Ouders die aan de andere kant van de speeltuin op hun mobieltje zitten te kijken en boos uitvaren tegen de vrijwilligers, als hun kind zich met een bloedneus of andere verwonding bij hen meldt.

Quote

Wij zoeken de oorzaak in de omstandig­he­den waarin kinderen opgroeien. Iedereen heeft het druk tegenwoor­dig.

Sonja Kapel, Vrijwilliger
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.