Volledig scherm
Het Apeldoorns Kanaal wordt toch niet bevaarbaar en daarom gaat de Stichting Apeldoorns Kanaal op in de Stichting Beleef het Kanaal. © Henri van der Beek

Strijd van 20 jaar om Apeldoorns Kanaal toegankelijk te maken voor pleziervaart mislukt

DIEREN - Vanwege gebrek aan succes gaat de Stichting Apeldoorns Kanaal op in de Stichting Beleef het Kanaal, de club die evenementen houdt langs het kanaal. De Stichting Apeldoorns Kanaal had het 55 kilometer lange kanaal bevaarbaar willen maken voor de pleziervaart. 

Deze strijd begon in 1998, maar werd in 2017 zonder succes beëindigd. Provincie en waterschappen bleken uiteindelijk toch geen miljoenen over te hebben voor het project. Zo had het kanaal schoongemaakt moeten worden en de bruggen hadden weer draaibaar gemaakt moeten worden. Voorzitter was lange tijd de Heerdense burgemeester (en Arnhemse oud-wethouder) Inez Pijnenburg. 

Twee bestuursleden van de Stichting Apeldoorns Kanaal treden toe tot het bestuur van de Stichting Beleef het Kanaal, waarvan Dierenaar Ben Denekamp de voorzitter is. 

Stichting Beleef het Kanaal bestaat pas enkele jaren

De Stichting Beleef het Kanaal bestaat nog maar enkele jaren. Deze club wil de historische waterweg beleefbaar maken voor het publiek. Dat gebeurt onder andere tijdens de Kanaalweek, van 22 tot en met 30 juni. Op zaterdag 29 juni vindt bij de Dierense sluis het evenement ‘Sluis in beweging’ plaats. Op zondag 30 juni houdt de Apeldoorns roeivereniging De Grift een tocht naar Dieren en terug. Andere evenementen zijn volgende week in Hattem, Wapenveld, Heerde en Apeldoorn (het Drakenbootfestival). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.