Studenten van Van Hall Larenstein zijn begaan met groen. Zo werd afgelopen najaar op het terrein bij de school nog een voedselbos aangelegd.
Volledig scherm
Studenten van Van Hall Larenstein zijn begaan met groen. Zo werd afgelopen najaar op het terrein bij de school nog een voedselbos aangelegd. © Erik van 't Hullenaar

Studenten van Van Hall Larenstein in Velp vallen in de prijzen met ‘koeien en kruiden’

VELP - De studenten Alfred Kok, Vera Veenstra, Gerlinda Nijboer en Haye Pieter Elgersma van de Velpse hogeschool Van Hall Larenstein zijn, op het gala van Groenpact, in de prijzen gevallen met hun project Koeien en Kruiden. In Den Bosch ontvingen ze uit handen van astronaut André Kuipers een cheque van 2500 euro.

Groenpact is een platform voor samenwerken, kennisdelen en versnellen in de groene sector. Voor de zogeheten Impactprijzen Groen Onderwijs werden genomineerde projecten beoordeeld door een professionele jury. Koeien en Kruiden was een project van studenten van de opleidingen diermanagement en dier- en veehouderij. Kruidenrijk grasland trekt meer insecten aan en is dus goed voor de stand van de weidevogels en de biodiversiteit. De studenten keken naar wat dit betekent voor de veehouders in Nederland.

Gezamenlijk antwoord op lastige vragen

,,Volgens mij is dit precies waar het nu in de maatschappij over gaat. Inhoudelijke samenwerking van mensen die vanuit hun vakgebied verschillende belangen hebben en een mooi gezamenlijk antwoord op een lastig vraagstuk bedenken”, zei adjunct-directeur Arjen Heerema trots over het project van ‘zijn’ studenten. ,,Het past in de maatschappelijke discussie rondom de veehouderij. Geen polarisatie, maar samenwerken.”

Verduurzamen van een bierbrouwerij

Het project Verduurzamen van een Bierbrouwerij, ook van studenten van Van Hall Larenstein, viel net buiten de prijzen. Bart Scholten en Wouter de Maijer, studenten milieukunde, bedachten maatregelen die Bierbrouwerij Ameland direct kon toepassen. Hiermee werd de brouwerij een stuk duurzamer. De ideeën zijn toepasbaar op alle kleine brouwerijen in Nederland. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.