Lindy van Beek en Dani van Zeijst achter hun kraam. Ze zijn er klaar voor. Vanavond willen ze zoveel mogelijk bossen verkopen voor AYA.
Volledig scherm
Lindy van Beek en Dani van Zeijst achter hun kraam. Ze zijn er klaar voor. Vanavond willen ze zoveel mogelijk bossen verkopen voor AYA. © dg

Studenten verkopen hyacinten voor jongeren met kanker op MBO Velp: ‘Ik ben wel bang om het te krijgen’

VELP - ‘Kanker als je jong bent, is toch echt iets anders’. Een uitspraak die leerlingen van het MBO Aeres in Velp ook aanspreekt.  Vandaar dat ze vrijdag en zaterdag meedoen aan de hyacintenactie van zorgnetwerk AYA, dat jongeren met kanker steunt. 

Kanker is een ziekte die dichtbij komt, niet alleen door familie die het heeft. Leerlingen krijgen er zelf ook mee te maken. ,,Ik ben wel bang om het te krijgen. Het is iets wat iedereen kan treffen en dan moet je nog maar afwachten of je geneest”, vertelt Lindy van Beek (17). Zij en Dani van Zeijst (16) staan vanavond achter de bloemenkraam. Ze studeren ‘Bloem en ondernemen’.

Naast het steunen van een goed doel, leren ze ook veel door de actie. Naast de personen van zorgnetwerk AYA die hun verhaal kwamen doen, kwam er ook een hyacintenkweker op school om over zijn werk te vertellen. Dat was voor Van Beek en Van Zeijst interessant. Maar het verhaal van de groep AYA's kwam ook binnen. Na de verhalen van jongeren met kanker te hebben gehoord en gezien, zijn ze meteen aan het verkopen geslagen.

Quote

Het is iets wat iedereen kan treffen en dan moet je nog maar afwachten of je geneest.

Lindy van Beek, student

Zo veel mogelijk

Dat verkopen van de hyacinten begon al eerder deze maand.  Aan de hand van formulieren moesten ze zo veel mogelijk bossen bloemen verkopen. Van Zeijst vertelt dat hij er 41 verkocht heeft. ,,De regisseur van mijn musicalgroep heeft er 4 gekocht. Ik kwam erachter dat hij ook een kind heeft die AYA is.”

Van Zeijst en Van Beek vinden het wel belangrijk dat ze zoveel mogelijk verkopen. ,,Het is een groep met kanker waar nog weinig over bekend is. Ik hoop dat we zo kunnen bijdragen aan beter onderzoek en AYA wat meer bekendheid kunnen geven. Als je zelf niet te maken krijgt met kanker op onze leeftijd, weet je niet dat dit netwerk er is.”

De hyacinten worden verkocht op de open dagen van de school dit weekend. 

Zaterdag kun je binnenlopen tussen 10.00 uur en 13.00 uur om een bosje te kopen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.