Volledig scherm
Stormschade in Rheden en omgeving. © Rolf Hensel

Te gevaarlijk na weer een storm: Nationaal Park Veluwezoom afgesloten

Foto's + videoRHEDEN - Nationaal Park Veluwezoom is voorlopig niet toegankelijk voor publiek. Door de storm van de afgelopen nachten zijn wegen in het park geblokkeerd door bomen en zware takken. Wandelen in het gebied wordt sterk afgeraden.

Medewerkers van Natuurmonumenten zijn in het gebied aan het werk om de wegen vrij te maken van omgewaaide bomen en takken. De gemeente Rheden bepaalt wanneer het natuurgebied weer veilig toegankelijk is, tot nader order is het park gesloten. 

Bezoekerscentrum Veluwezoom en de ondernemingen in de directe omgeving zijn voorlopig niet toegankelijk per auto. Alle toegangswegen zijn afgesloten voor automobilisten en fietsers.

‘Er wordt hard gewerkt aan het doorgankelijk maken van alle wegen. Dit kan wel enige tijd gaan duren’, schrijft Natuurmonumenten op haar website. ‘Zodra er wegen worden vrijgegeven laten we dat weten.’

Volledig scherm
Park Veluwezoom, waar ook de populaire Posbank ligt, is tot nader order afgesloten voor publiek. © Rolf Hensel
Volledig scherm
De stormschade wordt opgeruimd bij Park Veluwezoom, waar ook de populaire Posbank ligt. © Rolf Hensel
Volledig scherm
Koeien grazen terwijl de stormschade wordt opgeruimd bij Park Veluwezoom. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.