Volledig scherm
Omwonende Jos Aalders bij de inmiddels afgebroken moestuin. © Marc Pluim

Tegenstanders buurtmoestuin lopen boos weg bij gespreksavond

VELP - Gesprekken over de komst van een buurtmoestuin tussen het Kemphaanplein en Rietgansplein in Velp hebben weinig opgeleverd. Tegenstanders van de moestuin, zeven buurtbewoners, zijn woensdagavond boos weggelopen.

De avond was bedoeld om te spreken over de invulling van het groene initiatief: moet het een ecologische buurtmoestuin worden of volstaat een aantal planten met een barbecueplaats ook?

Volgens krachtcoach Walter van Vliet, die het buurtproject namens Stichting Radar Uitvoering Oost begeleidt, kwam het gesprek nauwelijks op gang.

Geen antwoord
Tegenstanders van de groentetuin voelen zich weinig serieus genomen. „We zaten er voor Jan met de korte achternaam en ik kreeg geen antwoord op mijn vragen”, vertelt buurtbewoner Jos Aalders. „Daarom zijn we aan het einde van de avond opgestapt.”

Aalders wil met andere buurtbewoners opnieuw protest aantekenen bij woningcorporatie Vivare, die het grasveld tussen de flats op het Rietgangsplein en het Kemphaanplein beheert. „Ik ben niet tegen een paar nette planten, maar de moestuin verpest in de huidige vorm mijn woongenot. Als aankloppen bij Vivare niets oplevert, overwegen we naar de rechtbank te stappen.”

Twee initiatiefnemers van het moestuinproject proberen op korte termijn opnieuw in gesprek te gaan met buurtbewoners.

Arnhem e.o.