Thomassen Machining in Rheden failliet, 40 ontslagen

RHEDEN - Thomassen Machining in Rheden, producent van behuizingen van gasturbines, is failliet verklaard. De dreiging dat dit zou gebeuren hing al enige tijd in de lucht. Het bedrijf heeft minder klanten omdat gasturbines vanwege de energietransitie minder in trek zijn.

De circa veertig personeelsleden van Thomassen Machining zijn afgelopen vrijdag ontslagen. Zij hebben in de maanden april en mei geen salaris meer gekregen. Ook hebben ze geen vakantiegeld ontvangen. 

Het UWV betaalt de loonachterstanden uit aan het personeel. Dat is deze instantie wettelijk verplicht. Donderdag komen medewerkers van het UWV naar het bedrijf om de betaling met het personeel te regelen.

Doorstart

Volledig scherm
Foto ter illustratie © Free Images

Curator Eric Looijen van het Arnhemse advocatenkantoor Stellicher vertelt dat  meerdere bedrijven interesse hebben om het failliete Thomassen Machining te kopen en een doorstart te geven. 

,,De kwestie ligt enigszins gecompliceerd omdat de machines van het bedrijf niet zijn meegegaan in het faillissement. Ze behoren namelijk toe aan de moedervennootschap en niet aan de vennootschap die nu failliet is gegaan. In deze laatste zitten alleen het personeel en de bedrijfsactiviteiten. De moedervennootschap is afhankelijk van banken en leasemaatschappijen, die dus ook bij een eventuele doorstart betrokken moeten worden. Ik heb ze uitgenodigd voor overleg en ik hoop dat dat er snel komt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.